Donează

Donează

Împreună putem face o schimbare semnificativă, îndreptând traseul celor mici spre o viață mai bună!

Alătură-te astăzi cu o donație în valoare de 10 lei, 25 lei, 50 lei, 100 lei sau mai mult și ajută mai mulți copii să zâmbească și să înțeleagă că viața le poate împlini speranțele!

DONEAZĂ PENTRU DREPTUL LA EDUCAȚIE

Protecție

Toți copiii merită să trăiască într-un mediu sigur și lipsit de abuzuri. Salvați Copiii asigură servicii specializate pentru protecția copilului în familie și în societate.

Toti copiii au dreptul sa creasca liberi si sanatosi. Toti copiii au nevoie de protectie.

Societatea are obligatii fata de copiii ei. Orice societate decenta, preocupata de binele si fericirea copiilor ei, si-ar dori sa le obtina. Nu exista loc pentru discriminarea copiilor sau pentru abuzul si exploatarea lor. Nici un copil nu ar trebui sa traiasca in saracie. Dezvoltarea unui copil trebuie asigurata si incurajata prin educatie, asistenta medicala si alte servicii care sa ii ofere cel mai bun start in viata.

A trecut deja peste un deceniu de la intrarea in vigoare a Conventiei cu privire la drepturile copilului si organizarea Summit-ului Mondial pentru Copii. Ambele au reusit sa concentreze atentia lumii asupra copiilor. Conventia a devenit foarte repede instrumentul privind drepturile omului ratificat de cele mai multe tari in intreaga istorie a omenirii. Prin adoptarea sa aproape universal, Conventia a dobaindit o legitimitate inegalabila ca instrument al schimbarii.

Progresele inregistrate in realizarea schimbarilor necesare au fost destul de inegale. În unele situatii, si pentru unii copii, s-au facut foarte multe. În alte situatii, ramain probleme a caror solutionare este o sarcina dificila.

Salvati Copiii a creat si dezvoltat servicii specializate pentru protectia copilului in familie si in societate, avaind in vedere faptul ca multe familii se confrunta cu riscul saraciei si lipsa locurilor de munca.

Desi aceste probleme continua sa existe, se inregistreaza tot mai multe exemple de situatii in care se obtin progrese reale. Se caistiga tot mai multa experienta si se acumuleaza cunostinte despre modalitatea in care se pot realiza progrese.
Progresele inregistrate deja sunt incurajatoare si ne demonstreaza cu fiecare zi realizarea in practica a viziunii noastre despre o lume mai buna pentru toti copiii.

DONEAZĂ PENTRU DREPTUL LA EDUCAȚIE