Donează

Donează

Împreună putem face o schimbare semnificativă, îndreptând traseul celor mici spre o viață mai bună!

Alătură-te astăzi cu o donație în valoare de 10 lei, 25 lei, 50 lei, 100 lei sau mai mult și ajută mai mulți copii să zâmbească și să înțeleagă că viața le poate împlini speranțele!

DONEAZĂ PENTRU DREPTUL LA EDUCAȚIE

Centrul de consiliere și sprijin pentru
copii și părinți - „Gândește cu inima!”

Centrul de Consiliere și sprijin pentru Copii și Părinți – „Gândește cu inima!”

Centru de consiliere oferă de peste 20 de ani servicii  psiho-sociale specializate în reabilitarea copiilor expuși la diferite forme de abuz sau violență în vederea asigurării protecţiei şi menţinerii la un nivel optim al sănătăţii, siguranţei şi stării de bine a acestora.

 

Ce servicii oferim

 • Servicii de evaluare clinică și psihologică pentru copii și adolescenți care au suferit o formă de abuz sau manifestă diferite tulburări emoționale sau comportamentale;
 • Consiliere individuală și de grup pentru copii și părinți;
 • Programe de dezvoltare de abilități sociale și emoționale pentru copii și adolescenți;
 • Programe educaționale pentru părinți pentru dezvoltarea abilităților și însușirea de tehnici de disciplinare pozitivă a copilului;
 • Programe de susținere și dezvoltare a abilităților parentale pentru mamele tinere;
 • Servicii de consiliere pentru familia lărgită sau persoanele care au copiii în îngrijire;

Aceste servicii se adresează

 • Copiilor și adolescenților care au suferit o formă de abuz sau exploatare sexuală și manifestă tulburări emoționale și comportamentale, precum și familiilor acestora;
 • Copiilor care sunt exploatați, neglijați sau care provin din medii cu vulnerabilitate crescută;
 • Copiilor aflați la risc de a abandona școala;
 • Copiilor care manifestă crize de furie, sunt agresivi, au dificultăți de adaptare, care refuză să meargă la școală. sunt agitați, triști, speriați, refuză să mănânce, nu dorm suficient, plâng mult etc.
 • Părinților care provin din familii cu violență domestică, consum de alcool etc. și care întâmpină dificultăţi emoţionale (stres, anxietate, depresie).
 • Familiilor aflate în situații de criză (divorţ, deces, boli cronice).
 • Membrilor familiei acestor copii, inclusiv ai familiei lărgite, şi părintele care aplică metode şi practici abuzive de disciplinare şi educare a copilului;

Nevoile copiilor asistați de centru de consiliere sunt diverse, pornind de la nevoia de siguranță și securitate atunci când copilul a fost victima unui abuz, până la asigurarea unor nevoi ce țin de sănătate – anumite analize medicale, dacă a fost victima unui abuz sexual sau este însărcinată și ajungând apoi la  nevoi de bază – hrană, haine, bani pentru a putea cumpăra un bilet pentru a ajunge la sesiunile de consiliere, rechizite sau produse de igienă.

Alte nevoi la care răspunde serviciu de consiliere este acela de a oferi empatie copiilor și familiei, de a asculta și înțelege problemele cu care se confruntă copilul sau familia la un moment dat.

Rezultate de-a lungul timpului.

În anul 1999,  luând în considerare semnalarea tot mai frecventă a cazurilor de abuz asupra copiilor, a fost creat la Iași, Centrul de consiliere pentru copil și familie, prin care s-a urmărit respectarea dreptului copilului la un mediu familial echilibrat prin oferirea de servicii de consiliere a copiilor care au suferit o formă de abuz sau de exploatare, dar și a părinților acestora.

De-a lungul timpului au beneficiat de servicii specializate de recuperare psihologică și socială peste 1000 de copii care au suferit diferite forme de abuz sau au fost exploatați prin muncă sau chiar traficați. Prin oferirea de servicii acestor copii, aceștia și-au diminuat simptomele emoționale de tip stres posttraumatic, simptomelor de anxietate, depresie, comportamente agresive. Copii care au beneficiat de serviciile centrului au reușit să se integreze școlar, să depășească problemele emoționale și comportamentale și să se integreze social.

Pe parcursul timpului, lucrând și cu familia copilului, strategia centrului s-a focusat și pe prevenirea abuzului asupra copilului. Astfel, pentru a determina o schimbare în stilul de disciplinare a copiilor de către părinți, s-a implementat, începând cu 2010 pentru prima dată în România, programul de disciplinare pozitiva Triple P – Positive Parenting Program. Prin diversificarea serviciilor oferite peste 2000 de părinți au participat la sesiuni de dezvoltarea abilităților parentale și de disciplinare pozitivă. De asemenea, ne-am focalizat atenția și asupra mamelor tinere, cu abilități parentale scăzute, cu risc crescut de abandon sau abuz asupra copiilor și am dezvoltat un program de dezvoltarea abilităților pentru îngrijirea și disciplinarea copiilor mici din medii care se confruntă cu diferite vulnerabilități: sărăcie, violență sau izolare. Pentru aceasta am dezvoltat o echipă mobilă care se deplasează în special  în mediul rural și oferă serviciile centrului atât pentru copii, cât și pentru părinți. Prin echipa mobila am oferit servicii în peste 10 comunități din județul Iași la peste 2500 de copii și părinți.

DONEAZĂ PENTRU DREPTUL LA EDUCAȚIE