loader image

Educatie

Educația copiilor începe încă din primele luni și se desfășoară pe parcursul întregii vieți. Este important să știm cum să ne educăm copiii, astfel încât aceștia să se adapteze mediilor sociale din care vor face parte ulterior: grădinița, școala, grup de prieteni, serviciu, comunitate.

În România, legislația în vigoare promovează și garantează drepturile copilului pornind de la principiul general al interesului superior al copilului.
Acționând întotdeauna în interesul superior al copilului, Salvați Copiii pune accentul pe drepturile copilului de a primi o educație care să îi permită dezvoltarea, în condiții nediscriminatorii, a aptitudinilor și personalității sale.

În vederea promovării drepturilor copiilor şi încercând să contracareze riscurile la care sunt expuşi copiii într-o ţară aflată în dezvoltare, Salvaţi Copiii România a dezvoltat programe de includere preşcolară şi şcolară încă din anul 1998.
Centrele Educaţionale Salvaţi Copiii au ca scop oferirea de servicii educaţionale şi de asistenţă socială, juridică şi psihologică, în vederea re/integrării şcolare sau a prevenirii abandonului şcolar în rândul copiilor din medii defavorizate.

Scoala DA!

Scoala DA!

Creştem accesului la educaţie şi incluziune socială pentru copii prin furnizarea unui pachet integrat de servicii psiho-socio-educaţionale.

Clubul de poveste in cartierul tau!

Clubul de poveste in cartierul tau!

Promovarea și sprijinirea pasiunii pentru lectură în rândul celor mici- un stimul esențial pentru creativitate, dezvoltare morală și întărire a relației cu părinții: Clubul de poveste în cartierul tău! proiect finanțat de Cercul de Donatori Iași cu sprijinul Fundației Comunitare Ias ...

Educatie prescolara

Educatie prescolara

Educaţia preşcolară poate face o diferența semnificativă din punct de vedere al abilităţilor dobândite şi al influenţei asupra parcursului şcolar viitor, implicit asupra ratei de abandon școlar.

Educatie pentru sanatate

Educatie pentru sanatate

Este întotdeauna mai uşor să previi decât să tratezi. Un stil de viaţă sănătos este de nepreţuit la fel ca şi o educaţie pentru sănătate solidă.

Crestem Impreuna

Crestem Impreuna

Programului "Crestem Impreuna" are ca principal obiectiv diminuarea impactului negativ asociat migraţiei părinţilor asupra copiilor rămaşi singuri acasă.

Scoala Mobila

Scoala Mobila

Şcoala Mobilă este un instrument educaţional conceput pentru copiii neşcolarizaţi / cu risc de abandon şcolar. Acest instrument este adaptat atât tehnic cât şi pedagogic la realitatea copiilor cu dificultăţi şcolare, iar scopul principal este de a oferi servicii educaţionale stradale.

STAI LA MASĂ
CU O FAPTĂ BUNĂ!

Donează 2 Euro prin sms la nr. 8844 cu textul PAPA sau uită-te de două ori în meniul restaurantelor partenere și plătește în plus un fel de mâncare. Speranța se hrănește mereu cu o faptă bună!