Donează

Donează

Împreună putem face o schimbare semnificativă, îndreptând traseul celor mici spre o viață mai bună!

Alătură-te astăzi cu o donație în valoare de 10 lei, 25 lei, 50 lei, 100 lei sau mai mult și ajută mai mulți copii să zâmbească și să înțeleagă că viața le poate împlini speranțele!

DONEAZĂ PENTRU DREPTUL LA EDUCAȚIE

Protecție în mediul online

Salvati Copiii sustine cresterea gradului de constientizare privind pericolele si beneficiile mediului online asupra copiilor.

Ora de net este un concept educativ adresat nativilor digitali, dar şi părinţilor şi profesorilor, care pot găsi pe portalul www.oradenet.ro informaţii despre cum pot naviga în siguranţă pe internet. Site-ul cuprinde o serie de resurse şi instrumente pentru părinţi, dar şi pentru copiii de diferite vârste.

Organizaţia Salvaţi Copiii îşi propune să reducă numărul cazurilor alarmante prezentate în studiile din  ultimii ani, potrivit cărora 45% dintre copii afirmă că au fost afectaţi emoţional sau jigniţi în spaţiul virtual. Totodată, 22% dintre ei admit că au văzut sau primit mesaje cu caracter sexual, 42% dintre aceştia spunând că li s-a trimis personal un mesaj sau o imagine cu conţinut explicit, 8% că li s-a cerut să vorbească despre acte sexuale şi 5% că li s-a  solicitat o fotografie sau o înregistrare video în care să îşi arate părţile intime (Studiu Salvaţi Copiii, 2015).

ORA DE NET

Ora de net este un program european unic în România care promovează siguranţa pe Internet pentru copii și adolescenți.

Pentru a ne atinge scopul:

  • Organizăm activităţi de formare si ateliere pe teme legate de siguranţa online adresate copiilor, părinților, profesorilor şi specialiştilor
  • Oferim consiliere – la ctrl_Ajutor poți să pui orice întrebare legată de internet sau folosirea tehnologiei profilor noştri de net.
  • Oferim o linie de raportare – la esc_ABUZ poți să raportezi conţinutul ilegal întâlnit pe paginile web româneşti și să ajuți la construirea unui Internet mai sigur.

Derulăm proiectul în România încă din 2008 sub numele Sigur.info, iar din 2016 am devenit Ora de Net! În acest timp peste 260.000 de copii și 76.000 de părinţi și profesori au beneficiat de informare sau consiliere și mai mult de 6400 de sesizări au fost făcute pe liniile specializate.

CU CE NE MÂNDRIM?

Suntem membri în reţelele internaţionale Insafe şi Inhope, cele mai mari coaliţii care luptă pentru un Internet mai sigur la nivel mondial.>.

Am lansat primul Ghid de siguranţă online în mediul şcolar din România, asumat de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice și distribuit către 5700 de cadre didactice.

Peste 4000 de tineri şi cadre didactice s-au implicat în programul de voluntariat Ora de Net în cei 8 ani de activitate.

De-a lungul anilor am colaborat cu peste 2000 de instituţii de învăţământ din România.

Am organizat anual școli de vară în care au participat peste 200 de copii din România și alte 11 țări europene, aceștia devenind ambasadori ai siguranței pe Internet.

Am implementat 3 proiecte naţionale adresate copiilor cu deficienţă de auz şi de vedere pe teme conexe folosirii noilor tehnologii.

Ne-am alăturat mişcării globale No Hate Speech şi derulăm periodic proiecte şi campanii pe această temă.

DONEAZĂ PENTRU DREPTUL LA EDUCAȚIE