Donează

Donează

Împreună putem face o schimbare semnificativă, îndreptând traseul celor mici spre o viață mai bună!

Alătură-te astăzi cu o donație în valoare de 10 lei, 25 lei, 50 lei, 100 lei sau mai mult și ajută mai mulți copii să zâmbească și să înțeleagă că viața le poate împlini speranțele!

DONEAZĂ PENTRU DREPTUL LA EDUCAȚIE

3,5% DIN IMPOZITUL PE VENIT

În secțiile de neonatologie din România, înainte de pandemie, puteau fi îngrijiți doar 1 din 2 nou-născuți prematur care ar fi avut nevoie de terapie intensivă. Cu atât mai mult, acum au nevoie de ajutorul nostru!

Dă-le tuturor o șansă la viață!

Fiecare persoană fizică poate contribui la salvarea copiilor născuți prematur printr-un simplu gest care nu costă nimic: redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către Salvați Copiii Iași. Întrucât maternitățile din România continua să sufere grav la capitolul echipamente medicale moderne, destinate copiilor născuți prematur, Salvați Copiii România a decis accelerarea programului de dotare a maternităților din țara noastră, astfel încât tuturor nou-născuților să le fie asigurată șansa la viață.

Un copil născut prematur își pune din prima secundă viața în mâinile noastre. Nu se poate apăra și nu își poate cere drepturile. Dar are dreptul lui la viață. Din păcate, dotarea precară a maternităților din România face ca an de an, părinți și medici să asiste neputincioși la suferința celor mici, iar uneori chiar la pierderea lor.

Salvați Copiii a dotat, până acum, 96 de maternități cu 630 de echipamente medicale care au ajutat 100.000 de nou-născuți. Pentru a continua să salvăm viețile celor mai mici dintre copii, avem nevoie de ajutorul vostru, al tuturor!

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către dotarea cu echipamente medicale performante a maternităților din România. Copiii născuți prematur au nevoie de aparatură medicală pentru a supraviețui! Descarcă Formularul 230 și oferă-le o șansă.

Descarcă FORMULARUL 230

*pentru a completa online trebuie să ai aplicația Adobe Reader descarcată

dacă ai avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să depui Declarația Unică. 

Descarcă DECLARAȚIA UNICĂ

dacă în 2021 ai avut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor și ai obligația depunerii Declarației Unice

COMPLETEAZĂ

formularul de mână, cu majuscule. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Datele Salvați Copiii sunt precompletate

Cum pot completa și trimite online?

– Descarcă formularul de mai sus
– Completează câmpurile editable 
– Semnează folosind semnătura olografă
– Ni-l trimiți pe adresa adelina.mihaila@salvaticopiii-iasi.ro

    Cum semnez?

      1. Trebuie să ai aplicația Adobe Reader descărcată
      2. Dai editare – marcat cu semnul grafic al unui pix – și alegi Fill & Sign.
      3. Odată ce-ai făcut asta, caută pictograma unui stilou. Apeși pe ea și începi să semnezi în câmpul din stânga jos, la „Semnătură Contribuabil”
      4. Dai Done și gata. Semnătura va fi salvată.

Vestea bună e că poți fie să desenezi semnătura cu mouse-ul, fie să încarci imaginea cu ea. Ca să încarci imaginea e simplu: semnezi o foaie albă, faci poză, decupezi cât să fie doar semnătura și o încarci în câmpul menționat mai sus.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Până când mai pot trimite formularul?
Doar până pe 25 mai 2022.

L-am descărcat, ce trebuie să completez?
E nevoie să completezi de mână, cu majuscule, secțiunea I care conține datele tale de identificare și să semnezi la Semnătura contribuabilului. Gata! 

Vei vedea că sunt deja completate anul și datele Organizației Salvați Copiii Iași. Dacă ai deja un formular printat și vrei să le completezi de mână, iată datele mai jos:
ORGANIZAȚIA SALVAȚI COPIII IAȘI
Cod de identificare fiscală: 9943180
IBAN: RO36BRDE240SV48255772400

Care este Administrația Financiară de care aparțin?
Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu trecută în cartea de identitate. Iată aici o listă cu adresele administrațiilor financiare.

Am nevoie de vreun document de la locul de muncă?
Nu. Nu este nevoie să atașezi Fișa Fiscală, iar suma redirecționată va fi calculată și completată de către inspectorul fiscal.

Aceasta este o donație?​
Nu. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2021. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat. 

De ce 3,5%?
Din 2020 toate organizațiile nonprofit pot primi până la 3,5% din impozitul pe venit.
Înregistrarea Organizației Salvați Copiii Iași poate fi verificată accesând acest link și introducând codul fiscal 9943180. 

Nu pot face totul online?
Ba da, chiar recomandăm ca în contextul pandemiei să evitați deplasările și să trimiteți formularul scanat, către noi.

DONEAZĂ PENTRU DREPTUL LA EDUCAȚIE