Iași, 24 august 2017. În perioada aprilie 2016 – august 2017, Salvaţi Copiii Iaşi, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Iaşi, a implementat proiectul „ZOOM în comunitate”, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, cu o valoare de 74.990 CHF din care 67.491 CHF suportul elveţian şi 7.499 CHF co-finanţare asigurată de Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi.

Proiectul ”ZOOM IN comunitate” și-a propus dezvoltarea serviciilor specializate în reabilitarea copiilor expuși la violență (în cadrul familiei sau școlii) din zonele urbane și rurale ale regiunii de Nord Est în vederea asigurării protecţiei şi menţinerii la un nivel optim al sănătăţii, siguranţei şi stării de bine a acestora.

Principalele rezultate ale proiectului:

Este bine cunoscut faptul că, structurile comunitare consultative nu au personalitate juridică, participarea și implicarea membrilor fiind absolut  pe bază de voluntariat.

Credem că aceste workshop-uri au avut rolul de a instrui și întări capacitatea membrilor SCC de a răspunde problematicii violenței în familie și în comunitate. Am învățat metode și tehnici noi de abordare și de lucru cu copiii, victime ale violenței în comunitate și am conștientizat faptul că, împreună, putem schimba oameni, mentalități…” (membru SCC Ceplenița)

 

 ”Am descoperit o nouă perspectivă de a relaționa cu copilul meu și ”m-am descoperit” pe mine din  multe puncte de vedere.” (Părinte)

 

Prin personajul meu am înțeles mai bine cât de mult rău pot face cuvintele și sper că și cei care au asistat la reprezentațiile noastre au văzut acest lucru. Am avut ocazia să văd conflictul din piesă din mai multe unghiuri și am învățat și eu, la fel ca publicul, să iau atitudine și să spun nu violenței. Ceea ce a făcut fiecare reprezentație specială au fost intervențiile copiilor: deveneau și ei actori alături de noi și îmi dădeau sentimentul că am produs o schimbare, că ceea ce facem noi nu e în zadar. Și acum la final simt la fel: munca noastră sigur a avut ecou în comunitățile în care am fost. Povestea Teatru Forum nu a însemnat doar o schimbare a colectivității, ci și o schimbare a noastră, a voluntarilor pentru că și noi am învățat să fim mai buni și să înțelegem și din perspectiva celuilalt anumite probleme”.(voluntar non-actor)

 

Iași, 24 august 2017, ora 10:30, la Centrul Județean de Incluziune Socială Iași, are loc conferința de presă de închidere a proiectului „ZOOM IN comunitate”.

Pentru mai multe detalii, persoană de contact coordonator proiect Corina Mighiu, e-mail ccp.iasi@salvaticopiii.ro sau mobil: 0748 076 384.