Iași, 8 octombrie 2015. Organizaţia Salvaţi Copiii România a donat astăzi Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași aparatură medicală în valoare de 80.000 de lei. Acţiunea face parte din seria de 21 de dotări anunţate de Salvaţi Copiii pentru 2015, ce vor viza maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din întreaga ţară.

 

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, care asigură asistenţă medicală pediatrică de înaltă specialitate pentru municipiul şi judeţul Iaşi, precum şi pentru celelalte 7 judeţe ale Moldovei, a primit joi un aparat de ventilație ce va fi folosit pentru necesitățile copiilor cu dificultăți respiratorii.

 

„Mulţumim mult pentru ajutorul oferit de Organizația Salvaţi Copiii. Aveam foarte mare nevoie de acest ventilator, deoarece în Compartimentul de Terapie acută al Secţiei Clinice Pediatrie I se internează anual aproximativ 1.400 de copii, dintre care 40-50 au nevoie de ventilaţie mecanică pentru a putea supraviețui. Încă odată, mulţumim şi vă dorim să aveţi cât mai multe astfel de iniţiative în viitor.” – dr. Nicolai Nistor, Șef Secție Clinică Pediatrie I, Spitalul Clinic de Copii „Sfânta Maria” din Iași

rsz_dsc_0118

În urmă cu doi ani, Salvați Copiii România a mai donat la Iași un incubator de transport, în valoare de 48.500 de lei – la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă”, iar în 2014, Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” a primit un ventilator pentru suport respirator în valoare de 64.000 de lei.

 

„În urmă cu trei ani, dotarea maternităţilor părea o misiune imposibilă. După 58 de dotări şi peste 6.000.000 lei investiţi, Salvaţi Copiii crede cu tărie în puterea acestei campanii, dar şi în solidaritatea oamenilor de a se uni pentru cauze atât de impresionante. Prin dotările de până acum am reuşit să contribuim la salvarea a peste 10.000 de bebeluşi, iar cu donațiile din acest an sperăm să ajutăm alte câteva mii și în anii următori.” – Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România

 

Prin implicarea publicului larg în campaniile de redirecționare a 2% din impozitul pe venit, donaţii online, donații SMS sau Direct Debit, dar şi prin sprijinul important al companiilor partenere, 1.300.000 de lei vor fi investiţi în acest an în Pitești, Brașov, București (2 maternități), Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Hunedoara, Petroșani, Iași, Târgu-Mureș, Roman, Sibiu, Câmpulung Moldovenesc, Arad, Buzău, Timișoara (2 maternități), Vaslui și Cluj-Napoca.

 

Salvați Copiii a reușit, în ultimii ani, să doteze câteva zeci de secții de nou-născuți cu echipamente dedicate copiilor născuți prematur. Acestea diferă de la spital la spital, în funcție de specificul și nevoile fiecărei maternități în parte. Constant este însă prețul ridicat al acestor aparate, pe care spitalele din România, adesea neprioritare pentru bugetul de stat, nu și le pot permite, ceea ce automat se răsfrânge asupra pacientelor și asupra copiilor abia veniți pe lume. Mă bucur că pot fi alături de Salvați Copiii în acest demers.”Irina Păcurariu, Susținător al Organizaţiei Salvaţi Copiii România

 În sprjinul campaniei de strângere de fonduri organizată de filiala Salvați Copiii Iași pentru dotarea Spitalului de Copii, echipa Delphi Iasi a participat la diferite activități pe parcursul anului, reușind mobilizarea a peste 3400 de euro pentru acest proiect.

“Sunt mândru să văd că echipa noastră a fost din nou atât de proactivă prin implicarea în evenimente de responsabilitate socială, fiind dedicați construirii și menținerii unor relații solide în comunitățile în care trăim și ne desfășurăm activitatea. Proiectele noastre sunt în principal axate pe sprijinirea copiilor aflați în nevoie și pe educația tehnică, contribuind astfel la creșterea și dezvoltarea lor.”Ștefan Petrea, directorul fabricii Delphi din Iași

 

România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă, cu o rată de 8,8 la 1000 de nou-născuţi vii în 2014, cauza principală fiind naşterile premature. Cei care doresc să susţină în continuare demersul Salvaţi Copiii de a reduce mortalitatea infantilă în România, o pot face lunar, cu un SMS la 8844 cu textul ”SALVEZ”. Împreună putem susţine şansa la viaţă a fiecărui copil din România!

 

Mulțumiri speciale: Andi Moisescu, Amalia Năstase, Andreea Raicu, Realitatea TV, TVR, Metrorex, CFR Călători, CFR S.A, Lemon Design, Cinema Pro, Holywood Multiplex, Cityplex, Euromedia, Armada, Mediapost Hitmail, Farma Advertising, precum şi al partenerilor online: Cristian China-Birta, Ana Nicolescu (Mămica Urbană), Oana Tache, Marius Matache, Blogal Iniţiative, Cristian Florea, Mihaela Ivan, Lucian Mândruţă, Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa Urbană), Alexandru Negrea.

 

Mulţumiri susţinătorilor campaniei din Iași: DELPHI DIESEL SYSTEMS, PALLAS MALL IAȘI, XEROX, ENDAVA, Micii Delfini și Sirene- Club MDS Iași, Centrul Comercial FELICIA Iași, Motel Bucium, Gravat.ro, Crescento Print, In Tempo, Billa România, Germino, Happy Life Center, Kids Mania Iaşi, Cuptorul Moldovencei, Simona’s passion for cooking.

 

Mulțumiri: Dorna, GSK România, Reckitt Benkiser, Libris.ro, Gefco, Carrefour România, B&B Collection, OMV Petrom Gas, Michael Oil Gas Services, Heiring Impex, Agritrans Service Internaţional, BNP Baribas, Bucureşti Mall Development, Artesans del Sucre, Cargo Trans Solutions, Siramed, Dennemeyer Associates, Fan Courier Express, Air BP Sales România, Comau România, Deutek, Panduit European Solutions, Transterra Logistics, Velineo, LG Trans, Femeltaro, Afiliu Trans Srl, Cemps, Coface România Credit Management, Deutsche Leasing România Ifn Să, Duppimex-Florea D.Sign, Elixdan Prod Com Impex Srl, Fărm E S Srlm, Ficus Trade Srl, Fsa Sisteme De Asamblare, Giro Srl, Mecanoconstructii V.A. Srl, Mig Vas Distribuţie Srl, Primula Srl, R.A. Monitorul Oficial, Seal Express Logistics Srl, Societatea Pentru Energie-Generare, Valachia Apex Srl, Zona D Srl.

 

––––––––––––––––

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 25 de ani de activitate, peste 1.150.000 copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de Organizaţie. Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children Internaţional, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

 

–––––––––––––––-

Contact:

Alexandra Boeriu

Coordonator Comunicare şi Strângere de Fonduri, Salvați Copiii România

alexandra.boeriu@salvaticopiii.ro

0744.360.446

www.salvaticopiii.ro