Iași, 24 noiembrie 2017. Ediția din 2017 a Galei Zâmbet în Dar organizată de Salvați Copiii Iași, care a avut loc miercuri, 22 noiembrie 2017 la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, a adunat 24.500 de euro în urma sponsorizărilor și licitației din cadrul evenimentului.

Ne-am dorit un eveniment magic, care să îmbine arta, frumosul și intențiile nobile, care a adus alături de noi aproximativ 500 de persoane, unite într-un gest colectiv de susținere a celor 120 de micuți din cele trei centre educaționale ale organizației.

Contribuțiile tuturor celor implicați însumează 24 500 euro, fonduri ce vor fi folosite pentru a asigura o masă caldă, hăinuțe și sprijin copiilor din medii defavorizate, și pentru a le oferi servicii de tipul „Școala după Școală”, servicii de dezvoltare a abilităților de viață, servicii de consiliere psihologică și socială.

Un moment important al serii a fost licitația de tip silent auction, invitații având posibilitatea de a adjudeca obiecte de artă și experiențe deosebite precum:

”Suntem la cea de a treia ediție a galei Salvați Copiii Iași. Ne-am adunat aici, la Teatrul Național, în acest loc plin de istorie și de frumos, pentru a trage semnale de alarmă și de a aduce în prim plan problema stringentă a abandonului școlar și a accesului la educație. Comunitatea noastră trebuie să privească în viitor și să conștientizeze efectele pe termen lung a lipsei educației în generațiile ce urmează. Mai mult de jumătate dintre copiii din România se află în risc de sărăcie sau excluziune socială. În anul 2016, aproape 400.000 de copii cu vârsta între 3 – 17 ani nu urmau nicio formă de învațământ (preșcolar, primar, gimnazial, liceal sau profesional). În același timp, România alocă educației unul dintre cele mai mici procente din PIB. Abandonul școlar a crescut, numai într-un singur an, 60.000 de copii abandonând școala. Acestea nu fac decât să susțină cercul vicios al sărăciei din care trebuie să ieșim.”, a declarat Ioana Atasiei, Președinte Salvați Copiii Iași.

Realizarea evenimentului a fost posibilă datorită mobilizării întregii comunități strânse în jurul organizației, cu precădere prin implicarea activă a voluntarilor ce sprijină în mod constant acțiunile Salvați Copiii Iași.

Comitetul de organizare a celei de a III-a ediții a Galei Zâmbet în Dar îi are în componenţa sa pe: Amalia Georgescu, Adrian Mironescu, Cristi Grăunte, Loredana Manea, Ioana Atasiei, Ines Dumitriu, Irina Hazincop, Smaranda Jescu și Luiza Drian.

Mulțumiri speciale partenerilor și sponsorilor evenimentului:

 

Parteneri principali: Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Wiron, Celebro, Ageo, Ines Rocks

Sponsori: Inatech, Focality, Kosarom, WINK, World Class, Aqua Carpatica, Hotel Perla Slănic

Parteneri: Primăria Municipiului Iași, Palatul Copiilor, Opera Națională Română Iași, Blanca, Restaurant Traian, Restaurant Plopii Fără Soț, Cotnari, Saria, TransGigel, Federația Organizațiilor Nonguvernamentale pentru Servicii Sociale, Bucium, Gustul Natural, Papilio Flowers, Avisso, Temariti.ro, TopKids, Hoinar Events, Soft and Grace, AmbraSign, Zenna, Chotronette, Cabina ZOOM, Veggies, Panere, Serviciul Voluntar de Ambulanță, MMD Group, Ford ATI Motors Holding Iași, Vision for You, Leontin Păun, Felix Aftene, Alina Avram, Alexandru David, Uniunea Artiștilor Plastici din România Filiala Iași, Mihaela Iacob, Film Event, Sporul, Simba, Dainty, Viorica, Thundra, Tulip, Tymbark, ValePutna, Speed Fit, Atelier Aerial, Dance Sensation, Cuibul Verde, Lovely Vanity, Media Global Company, Arcadia Spitale și Centre Medicale, PIM, Pohh Shop, Dana Hugeanu Make-up artist, Lex Copy Center.

Parteneri media: Radio România Iași, WINK, Iasi TV Life, Radio Hit, Ziarul de Iași, Iași FUN, Evenimentul, inoras.ro, Impact FM, Vocea ONG, AltIasi.ro, Spectacole Iași, Curierul de Iași, Bună Dimineața Iași, Tele M, Affichage, Social Media Iași, Iașulîn Afaceri