Având în vedere situația extrem de dificilă în care se află în această perioadă personalul medical din spitalele ieșene, care se confruntă cu o lipsă acută a echipamentelor medicale (de protecție și testare în primul rând), Organizația Salvați Copiii Iași, prin implicarea companiei Delphi Technologies, anunță donarea sumei de 42.000 lei către Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva”, Iasi.

Suma de bani urmează să fie utilizată în scopul achiziționării de materiale de protecție specifice pentru personalul medical/pacienți, produse biocide pentru dezinfectare și kituri de reactivi pentru diagnosticarea noului coronavirus 2019-nCoV.

În același timp, Salvați Copiii Iași amintește că și în aceste zile care ne încearcă din greu pe toți, prioritatea zero a organizației este reprezentată de copiii defavorizați, care acum sunt și mai vulnerabili. Proveniți de cele mai multe ori din familii monoparentale sau în care părinții lucrează ca zilieri, aceștia se află în situația de a rămâne fără hrană, expuși și mai mult riscului infectării cu noul coronavirus.