loader image

Voluntariatul nu e o poveste, voluntariatul e de povestit!

Anca Adelina Mariniuc

adelina-2

 
 
 
Adelina face parte din echipa de  voluntari Salvați Copiii Iași din primăvara anului 2014. Încă de la înscriere, nu a existat activitate la care să nu fie prezentă pentru a oferi din timpul și energia sa. “DA, cu drag” este răspunsulpe care îl oferă tuturor oportunităților de voluntariat pe care Salvați Copiii Iași le desfășoară: sesiuni de informare în școlile ieșene, activități cu copiii din cadrul centrelor educaționale, activități de fundraising, evenimente culturale. În orice moment, răspunde pozitiv la toate oportunitățile de implicare. Se spune adesea că timpul este scurt și trece fără simțire, însă pe lângă toate aceste activități, Adelina reușește să îmbine cu multă ușurință orele petrecute la școală, participări la olimpiade, cât și voluntariatul în cadrul a numeroase evenimente culturale din orașul Iași. Dintre toate activitățile, Adelina povestește cu multă pasiune despre implicarea sa în „Caravana Teatru Forum Itinerant” (Proiect Salvati Copiii Iași).

Asumându-și rolul de aliat al opresorului, a ajuns 10 comunități rurale, și astfel a contribuit la diminuarea expunerii copiilor la violență, prin metoda de educație nonformală. 

Implicarea sa în activitățile de voluntariat ale asociației au convins juriul Galei Naționale a Voluntarilor 2016 că ea este Voluntarul Anului în domeniul activism civic și drepturile omului.Suntem tare mândri de Adelina, și-i mulțumim că a ales echipa Salvați Copiii Iași, că s-a alăturat misiunii noastre de a obține progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și de a produce schimbări imediate și de durată în viața acestora. 

http://www.galavoluntarilor.ro/articole/castigatorii-galei-nationale-a-voluntarilor-2016
 
 

Anca Giorgiana Nistor

Anca_Nistor

 
 
 
“Cu pași repezi, cu emoții și nerăbdare am început un lanț de activități, de la cei mai mici specialiști ai internetului până la cei mai mari. Experiența mea de voluntar Sigur.Info a început mergând la prichindeii de la grădiniță. Dar nu am mers singură, am luat cu mine pe Jester și prințesa lui Misterioasă, cei mici fiind tare încântați.Bineînțeles, totul a început cu un val de discuții despre noile tehnologii, denumiri de jocuri care mai de care mai complexe și mai interesante, chiar și recomandări. Sfârșitul activității terminându-se cu cât mai multe sugestii despre un program și o accesare corectă a internetului. Când am mai prins curaj în ale proiectului, m-am îndreptat cu pași repezi spre cei mai mari.

O altă viziune, alte ideii, chiar și contradicții. Rețelele de socializare, principala ocupație a tinerilor, dacă pentru cei mici există un program de accesare a internetului, cei mai mari sunt în permanență conectați, fie de pe telefonul mobil, fie tabletă sau laptop. Am întâlnit fel și fel de întâmplări mărețe în mediul online, unii apelând la părinți, alții rezolvându-și singuri problemele, însă, puțini cei care dau crezare acestor “peripeții” ca fiind un risc și pentru ei și care învață din greșelile altora.

I-am informat cu privire la existența unei linii telefonice mereu la dispoziția lor pentru orice nelămurire sau dificultate întâmpinată, benefice fiind și materialele cu care intrăm la clase, pentru unii, fiind chiar un element de noutate, o mică învățătură și un semn de întrebare de care sperăm noi să le stârnească și mai mult curiozitatea.Multe lucruri minunate am învățat din lunga călătorie în calitate de voluntar, de fiecare dată am întâlnit persoane noi care au avut mereu ceva de completat cunoștiințelor mele.”
 
 

Iulia Dana

Iulia Dana

 
 
 
“Până acum am făcut practică în diferite instituții și organizații nonguvernamentale, dar am realizat că dacă fac voluntariat mă simt mai împlinită decât dacă mi-aș face pur și simplu orele într-o instituție de stat, după un program rigid și fără prea mult contact direct cu beneficiarii, așa că am transformat practica din domeniul asistenței sociale în voluntariat. Apoi, după ce am călătorit prin diferite ong-uri am ajuns la voi dragii mei, unde mă simt atât de bine!


Nu credeam că o organizație atât de mare pune așa mare accent pe partea de voluntariat și că cei din interiorul organizației sunt atât de încântați să colaboreze cu voluntari. Practic nu mă așteptam ca voi să desfășurați proiectele la care lucrați, împreună cu noi. Pentru prima dată am participat la sesiuni de formare a voluntarilor și ședințe, în care tot timpul a contat părerea noastră și în care am reușit să comunicăm și chiar să fim prieteni.

La centrul “Creștem împreună” am găsit niște copii minunați la care încerc să vin săptămânal să desfășurăm diferite activități, să ne jucăm sau să facem teme. 
Mă bucur că fac parte din echipa de voluntari de la Salvați Copiii Iași pentru că am întâlnit aici persoane minunateeeeee și, pot spune că, voluntariatul împreună cu voi este într-adevăr o oportunitate de dezvoltare personală și profesională unde voluntarii și membrii organizației pot fi prieteni și parteneri în același timp!”
 
 
 
 
 

Alina Țăran

Alina Taran

 
 
 
 
 
 
“Dăruirea este una din cele mai ales prețuite investiții. Zâmbetul și bucuria pe care le vezi crescând în ochii celor pentru care ai avut bunăvoința să le acorzi puțin din timpul tău, din cunoștințele și abilitățile tale sunt o răsplată care cu adevărat îți încarcă sufletul.

Salvați Copiii Iași trăiește din și prin dăruire. Mă bucur enorm că am primit și experimentat această lecție în cadrul activităților desfășurate.”

STAI LA MASĂ
CU O FAPTĂ BUNĂ!

Donează 2 Euro prin sms la nr. 8844 cu textul PAPA sau uită-te de două ori în meniul restaurantelor partenere și plătește în plus un fel de mâncare. Speranța se hrănește mereu cu o faptă bună!