În weekendul 15-16 octombrie 2016, ieșenii sunt invitați la două evenimente artistice de excepție susținute de tinerele talente ale Iașului: “Zâmbete pe portativ – Recital de pian”, eveniment organizat în Atrium Palas în cadrul Târgului de cărți și arte frumoase “Arca lui Gutenberg” și spectacolul de balet, dans, muzică și teatru “Piruete pentru zâmbete”, care va avea loc la Ateneul din Iași. Evenimentele fac parte din campania “Zâmbet în Dar” desfășurată de organizația Salvați Copiii Iași.

Lansată în luna septembrie, campania “Zâmbet în Dar” marchează 25 de ani de activitate Salvați Copiii Iași cu rezultate remarcabile în cadrul comunității și peste 100.000 de copii ajutați. Campania include 25 de evenimente inedite care se desfășoară pe durata întregii toamne, aducând în jurul cauzei parteneri de suflet și donatori generoși, dornici să contribuie la efortul de a ajuta copiii aflați în situații dificile din zona de NE a României.

Acest sfârșit de săptămână este dedicat muzicii și eleganței prin două spectacole caritabile de excepție. Sâmbătă la ora 10.00, tinerii talentați ai studioului Sound Art îi vor conduce pe toți cei prezenți în Atrium Palas într-un periplu al muzicii clasice. Recitalul se va încheia cu un moment “fusion” de gimnastică ritmică și pian, cu aportul Claudiei Postu, campioană națională la gimnastică ritmică și câstigătoarea Cupei României 2015. Cei care doresc să contribuie la sprijinirea copiilor susținuți prin intermediul programelor Salvați Copiii Iași o pot face prin donații directe în timpul spectacolului.

Duminică, 16 noiembrie 2016, începând cu ora 17.00, ieșenii sunt așteptați la spectacolul de  balet, dans, muzică și teatru “Piruete pentru zâmbete” al cărui amfitrion este Prof. dr. Mihaela Loredana Gârlea. Găzduit de Ateneul din Iași, spectacolul va fi susținut cu măiestrie de: surorile Maia Ștefania și Diana Ioana Malancus, micuțele balerine de la Dance Sensation by Oana Iftime, Catedra de suflători, Catedra de coregrafie și grupul “Smiley Face” din cadrul Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” și dansatorii de la Clubul Sportiv Dance Energy. Donația minim recomandată în cadrul acestui eveniment este de 20 de ron.

Fondurile colectate în cadrul campaniei vor fi folosite pentru a sprijini peste 100 de copii din regiunea de Nord-Est a României cu resurse de primă necesitate (încălțăminte, îmbrăcăminte, o masă caldă, rechizite), precum și cu servicii adecvate de asistență socială, educațională și psihoterapeutică.

Partenerii evenimentului: Primăria Municipiului Iași, Ateneul din Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, Club Dance Energy și Dance Sensation by Ioana Iftime, Sound Art Studio, Sedcom Libris

Mulțumiri partenerilor media: Ziarul de Iasi, Radio Hit, Viva FM, IașiFun, Radio Iași, Iași TV Life, Tele M, Zile și Nopți, Agora Press, Evenimentul Regional al Moldovei, Curierul de Iași, Agerpress, Apollonia TV, TVR Iași, Cronica de Iași, înOraș.ro, Iași4u, Sounds Design, 360uaic.ro, Wink, Radio Hit, Studentul.info, Impact FM, Iașul Cultural, IBS – TV Internet Broadcast Studio, ILikeIași.ro, Gadget Shop Iași, Radio România Iași.

Irina Hazincop – Coordonator serviciu – Salvati Copiii Iasi

Aleea Ion Simionescu nr.6, PT 15, Iasi, Judetul Iasi

Tel/Fax: 0232 219986

Mob 0731 834 729

irina.hazincop@salvaticopiii-iasi.ro

www.salvaticopiii-iasi.ro, www.salvaticopiii.ro, www.zambetindar.ro