preloder

Salvati Copiii ajunge in judetul Iasi cu echipamente in valoare de peste 100.000 de lei

Organizaţia Salvaţi Copiii a donat astăzi Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași și Spitalului Orășenesc Hârlău aparatură în valoare de 23.600 de euro. Acţiunea de astăzi deschide seria unor dotări de peste 115.000 de euro inițiate de Salvaţi Copiii în această săptămână, în care sunt incluse zece unități medicale din zona Moldovei. Echipamentele donate au fost alese astfel încât să răspundă necesităților fiecărei unități în parte. Astfel, dacă maternității „Elena Doamna” i-a revenit un aparat de suport respirator în valoare de 14.300 de euro, spitalul Hârlău a fost dotat cu un incubator de ultimă generație.

De-a lungul anului trecut, în spitalul „Elena Doamna” au avut loc 1.225 de nașteri, dintre care circa 10% au fost premature. Mai mult, 106 bebeluşi au avut nevoie de îngrijire specială în secţia de terapie intensivă. „Echipamentul primit este eficient și necesar în terapia respiratorie precoce la nou-născuții prematuri și la nou-născuții la termen cu sindrom de detresă respiratorie (caracterizată prin niveluri scăzute de oxigen în sânge) de cauză neurologică sau cardiacă. Două treimi din pacientele maternității noastre provin din mediul rural, multe sunt cu nivel de școlarizare de patru clase, iar acest fapt se reflectă în lipsa grijii față de făt în timpul sarcinii”, explică importanța noului aparat Meda Brădeanu, șef al secției de neonatologie în cadrul Spitalului „Elena Doamna” din Iași.

→ citeste comunicatul de presa

STAI LA MASĂ
CU O FAPTĂ BUNĂ!

Donează 2 Euro prin sms la nr. 8844 cu textul PAPA sau uită-te de două ori în meniul restaurantelor partenere și plătește în plus un fel de mâncare. Speranța se hrănește mereu cu o faptă bună!