loader image

Proiectul Comunitate – Copil – Familie la final

Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi, au deosebita plăcere de a vă invita marți, 15 decembrie 2015, începând cu ora 10.30, la conferința de presă ce va avea loc la Centrul de Consiliere pentru Părinţi Iași din B-dul Chimiei nr. 35, bloc F2-1, scara A şi B, parter, pentru prezentarea rezultatelor proiectului „Comunitate-Copil-Familie”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Durata proiectului a fost de 15 luni, iar valoarea lui de 75.000 Euro din care 67.500 Euro finanţare nerambursabilă şi 7.500 Euro co-finanţare asigurată de Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi cu susţinere din partea Consiliului Local prin Primăria Municipiului Iaşi.

Proiectul și-a propus dezvoltarea şi furnizarea de servicii sociale specializate în reabilitarea copiilor şi adolescenţilor care prezintă tulburări emoţionale şi comportamentale în urma trăirii unor evenimente traumatice de tipul abuzului sau exploatării sexuale, în zonele urbane și rurale ale regiunii de Nord Est a României.

 Principalele rezultate ale proiectului sunt:

  • 42 de copii din mediul rural şi urban care au suferit o formă de abuz sau exploatare sexuală şi au manifestat tulburări emoţionale şi comportamentale au beneficiat de servicii de recuperare şi reabilitare psihosocială; 42 de familii din mediul rural şi urban care s-au confruntat cu problemele de natură psihopatologică a copiilor ce au suferit o formă de abuz au devenit capabili să răspundă adecvat nevoilor acestora şi să le asigure un mediu protectiv;
  • 375 de părinţi cu risc de abuz sau violenţă asupra copiilor din mediul rural şi urban și-au dezvoltat abilităţi parentale şi de disciplinare pozitivă;
  • 25 specialişti au fost formaţi în tehnici cognitiv comportamentale şi terapie de familie pentru reabilitarea copiilor care au suferit o traumă;
  • 30 profesionişti (cadre didactice, educatori din centre de plasament, asistenţi sociali) au fost formaţi pentru dezvoltarea de programe de disciplină pozitivă și servicii de parenting;
  • 59 de reprezentanţi ai serviciilor sociale publice şi private – membri din Grupul consultativ local şi Echipa intersectorială locală au dezvoltat abilităţi de lucru împreună, abilităţi de promovarea co-deciziei, co-finanţării şi co-furnizării serviciilor sociale precum şi a parteneriatelor intersectoriale.

Vă rugăm să confirmaţi participarea la eveniment până luni 14 decembrie 2015ora 12:00 prin e-mail la adresa: ccp.iasi@salvaticopiii.ro sau la telefon 0232 211 726.

 

Vă aşteptăm cu drag!

Corina Mighiu

Coordonator proiect

 

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

STAI LA MASĂ
CU O FAPTĂ BUNĂ!

Donează 2 Euro prin sms la nr. 8844 cu textul PAPA sau uită-te de două ori în meniul restaurantelor partenere și plătește în plus un fel de mâncare. Speranța se hrănește mereu cu o faptă bună!