loader image

Inoata la SWIMATHON Iasi pentru Mihai!

Când auzi sintagma „Copil singur acasă”, sună așa … curajos, sună a copil puternic și matur, a copil responsabil și descurcăreț. Și da, așa și este! Însă cu ce preț?

Mihai este singur acasă. Cu fiecare zi petrecută departe de ai lui adună în sufletul lui răni, frustrare și suferință. În fiecare dimineață se trezește forțat de împrejurări să fie matur și să-și poarte singur de grijă deși nu a cerut nici măcar să existe în lumea asta. Este acel copil ale cărui nevoi emoționale nu contează, a cărui părere nu-i este cerută și a cărui copilărie fericită nu primează.

Pe Mihai nu îl ia nimeni în brațe spunându-i: „Te iubesc, o să fie bine. Sunt lângă tine orice ar fi”. Da, este acel Mihai a cărui copilărie îi este furată ceas de ceas. Mihai nu cunoaște ce înseamnă cu adevărat o familie. El cunoaște sacrificiul părinților de a-i asigura un trai mai bun. Mai știe ce este abandonul. Asta este plata și povestea copilului curajos singur acasă! Cu toate astea Mihai știe să surâdă, să râdă zgomotos și să spere că într-o zi se va regăsi în propria familie. Pentru că Mihai iubește orice familie pe care o vede pe stradă.

Și nu, nu este povestea doar a unui singur copil ci a peste 300.000 de copii din România. Este cauza îngrijorătoare pentru care te invităm la Swimathon, eveniment creat de Fundația Comunitară Iași. Vino să susții proiectul ”Creștem Împreună”, proiect implementat de către Salvați Copiii Iași.

Noi, Salvați Copiii Iași, nu putem schimba soarta celor 300.000 de copii din Romania rămași singuri acasă. Nu putem să înlocuim un părinte plecat în străinate din viața unui copil. Noi putem să susținem 35 de copii cu un părinte sau cu ambii părinți plecați în străinatate. Îi putem ajuta să crească sănătoși psihologic și emoțional. Putem să-i susținem să meargă la școală.

Căutăm parteneri pentru copii așa cum este și „Mihai”. Te invităm să ne fii alături în acest proiect participând la Swimathon, editia a VI a.

Facem valuri pentru Mihai, pe 30 iunie 2018 la Ștrandul Municipal din Iași! Hai și tu!

Cum poti sa ne ajuti

 • Înscrie-te AMBASADOR pentru copii! Îți mobilizezi apropiații și strângi minim 500 de lei pentru cauza noastră! Detalii înscriere aici. 
 • Poți susține echipa care înoată pentru copii la SWIMATHON Iași 2018! Echipa noastră se numește Salvați Copiii și este formată din 6 magnifici înotători. Aceștia au înțeles că dincolo de plăcerea implicării într-o activitate sportivă, au un rol important în a transmite mesajul copiilor celor din jurul lor și a mobiliza fonduri.
 • Donează, alegând să oferi sprijin copiilor curajoși, rămași singuri acasă! Alege proiectul Creștem Împreună!

Despre proiectul Crestem Impreuna

Salvați Copiii România derulează, începând din anul 2010, un program complex destinat protecției și educației copiilor rămași singuri acasă ca urmare a plecării părinților la muncă în străinătate. Programul a fost dezvoltat pe baza recomandărilor formulate în cercetarea „Impactul migrației părinților asupra copiilor rămași acasă”, realizată de Salvați Copiii, care a evidențiat  impactul plecării părinților asupra bunei dezvoltări a copiilor și nevoile pe care aceștia le au în perioada lipsei de îngrijire parentală.

Scopul programului este acela de a-i ajuta pe copiii rămași singuri acasă, dar și pe părinții sau persoanele în grija cărora au rămas copiii să depășească această perioadă de criză, prin dezvoltarea de servicii destinate acestora (de intervenție directă și de consiliere ) și prin demersuri de îmbunătățire a aplicării legislației. Intervențiile programului sunt structurate în cadrul a două componente principale: servicii de intervenție directă pentru copii și familii și servicii de informare și consiliere.
Serviciile de intervenție directă pentru copii și familiile acestora se desfășoară de către specialiștii organizației în cadrul Centrului Creștem Împreună din Iași, locația fiind în Cartierul Tătărași, Școala I.C. Brătianu. Activitățile implementate sunt:
   • Programe de suport şcolar, de orientare şcolară şi consiliere pentru copii;
   • Dezvoltarea programelor de timp liber, facilitarea socializării şi asigurarea comunicării permanente cu părinţii plecaţi;
   • Activităţi de consiliere psihologică individuală şi de grup pentru copii
   • Asigurarea şi susţinerea comunicării copiilor cu părinţi aflaţi la munca în strainătate;
   • În cadrul acestui proiect sunt vizate şi persoanele în grija cărora au rămas copiii, în acest sens fiind iniţiate programe de suport şi consiliere;
   • Activităţi de advocacy şi conştientizare a fenomenului copiilor rămaşi “singuri acasă”.

Centrul Creștem Împreună Iași reprezintă pentru 35 de copii un loc relaxant şi mereu plin de surprize, unde îşi întâlnesc prietenii, învață ceva nou în fiecare zi, râd și simt că au pe cineva alături. La centru niciun moment nu seamănă cu altul, jocurile, fişele, exerciţiile sunt mereu interesante şi provocatoare. Încă de la primele activități, copiii au făcut desene cu centrul și noii prieteni, au decorat spațiul, au împărtășit experiențe și au pășit, timizi, unii spre ceilalți.

STAI LA MASĂ
CU O FAPTĂ BUNĂ!

Donează 2 Euro prin sms la nr. 8844 cu textul PAPA sau uită-te de două ori în meniul restaurantelor partenere și plătește în plus un fel de mâncare. Speranța se hrănește mereu cu o faptă bună!