loader image

Alături de Salvați Copiii Iași, alături de copiii defavorizați!

De Crăciun, Alexandru are o singură dorință: să scape de frig!

ASTĂZI PUTEȚI FACE UN GEST VALOROS PENTRU A-L AJUTA ȘI A-I OFERI SPERANȚĂ!

Salvați Copiii Iași oferă ajutor copiilor aflați în dificultate din regiunea de Nord Est a României. Sunt acei micuți care merg frecvent la culcare cu stomacul gol, stau ore întregi la școală fără un pachețel de prânz, nu au rechizite, încălțăminte sau haine potrivite iernii și sunt adesea victimele violenței din familia lor.

Cu ajutorul oamenilor de bine facem eforturi pentru a aduce cât mai mulți dintre cei mici înapoi la școală. Aproximativ 200 de copii beneficiază, zilnic, de o masă caldă și de ajutor la teme în centrele noastre de incluziune socială.

Împreună cu dumnevoastră ne putem asigura că acești copii trăiesc Sărbătorile de iarnă așa cum se cuvine!

Împreună le oferim siguranța mesei de prânz și îi sprijinim în efortul lor de a recupera materia și de a rămâne la școală, în ciuda condițiilor de acasă.

Alăturați-vă astăzi cu o sponsorizare în valoare de 600 de lei, 900 de lei, 1400 de lei sau mai mult și împreună putem ajuta mai mulți copii să zâmbească și să înțeleagă că viața le poate împlini speranțele!

Sprijinul pe care il oferiți pe baza acestui Contract de sponsorizare este important și folosit chibzuit așa cum ați face-o chiar dumneavoastră.

Alexandru face teme la 8 dimineața. Se întâmplă așa de când el și cu familia lui, părinții și trei frați de 4, 6 și 9 ani au fost evacuați din casă: apartamentul cu două camere de la capătul orașului. Nu era mult, dar era al lor și era ce își doreau. Copiii fiind încă mici, nu era o problemă, „încăpeam bine”, ne mărturisește tatăl lui Alex.

Alexandru își face temele la 8 dimineața, dar e mai bine așa pentru că el oricum învață de după-amiază. Și în plus, în locuința improvizată în care locuiește acum, nu există curent electric și seara e întuneric. Iar pe întuneric nu poți face nimic. E mai bine așadar să îți faci temele dimineața pentru că e multă lumină naturală. Doar că în perioada asta e și frig. Pe lângă curentul electric, din casă lipsesc și apa curentă sau gazele, iar butelia e doar pentru gătit. L-am întrebat pe Alexandru ce-și dorește cel mai mult. Își dorește căldură în casă, își dorește ca frații lui să râdă mai des și își dorește să poată merge zi de zi la școală. La fel ca ceilalți colegi pe care îi are. Cu ghiozdan, penar, caiete și papuci de schimb pentru ora de sport.

Dorim să vă împărtășim povestea lui Alexandru, un copil bun, luminos și harnic, care de la o vârstă mult prea mică este conștient de greutățile vieții. Zilnic, Alexandru trăiește cu frica de a-și pierde școala, singurul loc unde viața pare mai firească, cu vise și împliniri posibile. Parcurge un drum greu, îmbrăcat adesea necorespunzător, însă știe să fie atent și e muncitor încât face față cerințelor clasei.

Puterea lui de a luptă vine dintr-o lume magică, de poveste, unde eroii buni primesc ajutor și sunt răsplătiți.

Ca persoană juridică, sponsorizarea firmei este deductibilă din valoarea impozitului reținut de stat. Astfel, dumneavoastră puteți folosi banii pentru care ați muncit pentru o cauză bună.

Cum realizați o sponsorizare în sprijinul Salvați Copiii Iași?

Este simplu și nu implică niciun cost! Sponsorizarea firmei pe care o reprezentați este deductibilă în totalitate din impozitul înregistrat, în limitele Codului Fiscal în vigoare, respectiv 20% din impozitul pe profit și nu mai mult de cinci la mie din cifra de afaceri, conform Legii 32/1994 (Ghid sponsorizare 20%).

Începând cu 1 Aprilie 2018, plătitorii  de impozit pe veniturile microintreprinderilor pot efectua sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificarile și completarile ulterioare, pentru susținerea entităților nonprofit care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, potrivit legii.  Se pot scădea  sumele aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de 28 de trimestre consecutive. Scăderea acestor sume din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat, în următoarele 28 de trimestre consecutive, se efectuează în ordinea înregistării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe veniturile microintreprinderilor.

Salvați Copiii Iași este furnizor de servicii sociale conform Certificatului de acreditare seria AF nr. 002619 eliberat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale la data de 23.10.2015, cu Licență de funcționare seria LF nr. 00294 eliberată de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție la data de 15.03.2017.

Sponsorizarea se realizează pe baza acestui Contract de Sponsorizare iar pentru ordinul de plată veți avea nevoie de datele de mai jos:

Asociația Salvați Copiii Iași
IBAN: RO80BRDE240SV08144422400
Deschis la BRD Iași, Ag. Anastasie Panu
Cod fiscal: 9943180

Pentru informații în plus sau întrebări referitoare la sprijinul oferit: Anca Busuianu, e-mail: anca.busuianu@salvaticopiii-iasi.ro.

Alegerea sumei sponsorizate este una care vă aparține. Fiecare sprijin oferit va fi apreciat la adevărata valoare și folosit chibzuit așa cum ați face-o chiar dumneavoastră.

”Dorință de Crăciun” este desenul realizat din toată inima de Andra pentru Moș Crăciun. În semn de mulțumire pentru gestul dumneavoastră vi-l împărtășim cu drag și vă urăm Sărbători Fericite!

STAI LA MASĂ
CU O FAPTĂ BUNĂ!

Donează 2 Euro prin sms la nr. 8844 cu textul PAPA sau uită-te de două ori în meniul restaurantelor partenere și plătește în plus un fel de mâncare. Speranța se hrănește mereu cu o faptă bună!