În perioada 22 – 24 septembrie 2016, la Pensiunea Inima Bucovinei, din Frasin, județul Suceava, Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția a Copilului Iaşi, a organizat seminarul de formare a profesioniștilor, în metode și tehnici de consiliere și terapie a familiei, implementat în cadrul proiectului ”ZOOM IN comunitate”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

20 de profesioniști (psihoterapeuţi, psihologi, psihopedagogi, asistenţi sociali), din județele Iaşi, Vaslui, Suceava, Bacău, Neamț și Botoșani, participanți la seminar, au primit informații privind:

“Seminarul destinat profesioniștilor din instituții publice si ONG-uri a avut ca obiectiv principal crearea unui context pentru împărtășirea bunelor practici și a provocărilor în asistarea terapeutică a persoanelor care se confruntă cu violența, abuzul și trauma. Totodată au fost exersate metode și tehnici terapeutice din abordarea narativă – o psihoterapie a solidarității și respectului. Împreună am construit pentru persoanele asistate povești alternative pline de speranță, căi de evadare din temnița poveștii dominante saturată de Tristețe, Frică, Furie, Neputință și Izolare. Atmosfera de lucru a fost colaborativă, suportivă, fiind bazată pe conversație, lucru în grupuri restrânse, și analiză de filme.” au declarat trainerii: Andreea Muraru, terapeut familie și cuplu şi Nicoleta Dumitru, terapeut psihoterapie pozitivă.

Proiectul ”ZOOM IN comunitate” își propune dezvoltarea serviciilor specializate în reabilitarea copiilor expuși la violență (în cadrul familiei sau școlii) din zonele urbane și rurale ale regiunii de Nord Est în vederea asigurării protecţiei şi menţinerii la un nivel optim al sănătăţii, siguranţei şi stării de bine a acestora. Proiectul se implementează pe o perioadă de 15 luni (1 aprilie 2016 – 30 iunie 2016), iar valoarea lui este de 74.990 CHF din care 67.491 CHF suportul elvetian şi 7.499 CHF co-finanţare asigurată de Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi.

Pentru mai multe detalii, persoană de contact coordonator proiect Corina Mighiu, e-mail ccp.iasi@salvaticopiii.ro sau tel: 0748 076 056.