loader image

Fii partenerul nostru!

Te poti alatura cauzelor noastre devenind unul din partenerii nostri!
Salvati Copiii Iasi este deschisa oricarei propuneri de parteneriat, colaborare sau initiativa care vine din partea companiilor interesate de implicarea in proiecte de responsabilitate sociala dedicate copiilor.

Pentru orice detalii legate de modalităţile de implicare ale companiei dumneavoastră, vă rugăm să ne contactaţi la telefon 0232 219 986 sau la adresa de email iasisalvaticopiii@yahoo.com.

Modalitati de implicare

Finanțează un proiect!
Susținerea unei activități!
Direcționarea a 20% din impozitul pe profit
Direcționarea a 2% din impozitul pe venit
Debit direct
Procent din vânzări
Voluntariat
Evenimente de caritate

Beneficii – persoana juridica

Implicarea în parteneriate alături de organizaţia Salvaţi Copiii aduce beneficii pe două planuri.
La nivelul societăţii româneşti, implicarea în proiectele Salvaţi Copiii România aduce beneficii ce ţin de apărarea drepturilor copiilor, de îmbunătăţirea vieţii lor, de protecţia lor împotriva abuzului şi violenţei, de accesul la educaţie etc.

La nivelul companiei, beneficiile parteneriatului cu Salvaţi Copiii România sunt, de asemenea, importante:

Vă diferenţiaţi de concurenţă şi întăriţi loiailitatea faţă de brand, prin asocierea emoţională a numelui/brand-ului dumneavoastră cu o cauză socială derulată în beneficiul copiilor defavorizaţi;
Vă îmbunătăţiţi reputaţia în comunitatea în care activaţi, pentru că mulţi dintre stakeholderii companiei sunt părinţi şi, prin urmare, cu deschidere specială pentru problemele copiilor (educaţie, sănătate, protecţie, familie etc);
Creşteţi vânzările şi cota de piaţă a companiei, mai ales în cazul campaniilor în care se oferă un procent din vânzări către cauza copiilor din familii foarte sărace sau altă destinaţie concretă a unui procent din banii proveniţi din vânzări;
Păstraţi angajaţii valoroşi, prin identificarea afectivă a angajaţilor cu brand-ul şi cauza copiilor pe care o susţineţi, fidelizandu-i şi implicându-i într-o realitate care este dincolo de problemele şi interesele lor particulare;
Creaţi oportunităţi de comunicare şi PR, deoarece acţiunile de implicare socială pentru copii se bucură de o mare vizibilitate în mass-media şi de deschidere din partea liderilor opiniei publice;
Vă asociaţi imaginea cu o organizaţie a cărei notorietate şi credibilitate sunt deja recunoscute pe plan naţional şi internaţional.

Ce spune legislatia

Potrivit art.8 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice române care efectuează sponsorizări beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condiţiile legii. Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind Sponsorizarea scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:
a) 3‰ din cifra de afaceri;
b) 20% din impozitul pe profit datorat.

Până pe 31 decembrie 2014, compania dvs. poate redirecţiona 20% din impozitul pe profit pentru a veni în copiilor aflți în programele Salvați Copiii Iași. Sponsorizarea dumneavoastră sau a companiei pe care o reprezentaţi ne permite să intervenim şi să ajutam acesti copii dezvoltând programe suport pentru copii şi părinți, oferind ajutorul necesar realizării activităților psiho-educative, oferirii copiilor unei mese calde în cadrul centrelor noastre sau a unor hăinuțe.

Cum pot companiile redirecționa 20% din impozitul pe profit?
Modalitatea de redirecționare este foarte simplă. Compania îşi calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit, apoi încheie cu contract de sponsorizare cu Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi, iar cheltuielile sunt deductibile.

Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare şi nu afecteaza profitul net al companiei.

Care sunt avantajele redirectionarii a 20% din impozitul pe profit?
Avantajele unui asemenea tip de donaţie este că reprezentanţii companiilor au libertatea de a alege destinaţia unei sume, care în alte condiţii ar ajunge oricum la stat, şi, în plus, contribuie la o cauza nobilă, fără niciun fel de cheltuială. De asemenea, contribuţia fiecărei companii ar putea determina un progres semnificativ în soluţionarea şi prevenirea problemelor sociale.

Ce înseamnă redirectionarea a 20% din impozitul pe profit?
Suma redirectionată nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar plătile trebuie facute până la 31 decembrie, pentru ca suma să poată fi scăzută din impozitul pe profit aferent anului fiscal.

Pentru informaţii legate de redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit sau orice altă informaţie legată de activităţile pe care le desfășurăm, puteţi lua legătura cu Irina Hazincop, coordonator programe în cadrul Asociaţiei Salvaţi Copiii Iasi, tel. 0731 834 729.

STAI LA MASĂ
CU O FAPTĂ BUNĂ!

Donează 2 Euro prin sms la nr. 8844 cu textul PAPA sau uită-te de două ori în meniul restaurantelor partenere și plătește în plus un fel de mâncare. Speranța se hrănește mereu cu o faptă bună!