loader image

Direcționează 3,5% pentru copii

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către dotarea cu echipamente medicale performante a maternităților din România. Copiii născuți prematur au nevoie de aparatură medicală pentru a supraviețui!

De mai bine de 7 ani ne concentrăm eforturile pe dotarea maternităților cu echipamente medicale performante și pe dezvoltarea programelor de suport parental adresate familiilor din comunitățile defavorizate.

Salvați Copiii a dotat, până acum, 96 de maternități cu 630 de echipamente medicale care au ajutat 72.000 de nou-născuți, dar pentru a continua să salvăm viețile celor mai mici dintre copii, e nevoie de sprijinul tuturor.

Astfel, în județul Iași am reușit să dotăm Spitalul de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” cu un aparat de suport respirator (14.500 Euro), Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Cuza-Vodă” cu un un incubator de transport (11.000 Euro), Spitalul Orășenesc Hârlău cu un incubator pentru nou-născuți (11.000 Euro), Spitalul de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași cu un aparat de ventilație asistată în valoare de 18.000 Euro în anul 2015, iar în 2016 cu un incubator performant si un aparat de ventilatie mecanica, in valoare de peste 41.000 de euro. Tot în anul 2016, au ajuns echipamente medicale în valoare de peste 30.000 euro la Spitalul de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași și Spitalul Municipal Pașcani. În anul 2017, Salvați Copiii dotează Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Cuza-Vodă” Iași cu un ventilator de suport respirator, în valoare de 57.000Euro.

Trebuie să continuăm, iar pentru asta avem nevoie de tine! În fiecare an pierdem aproximativ 1.500 de nou-născuți. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame și copii și dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante. Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit!

În România, un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 6 ore. 20.000 de copii se nasc înainte de termen anual. Ei pot fi salvați cu aparatură modernă. Ajută-ne să îi salvăm!

De ce să direcționezi 3,5%?

Este gratuit! Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație privată și nu te costă nimic. În cazul în care nu redirecționezi acești 3,5%, banii rămân statului.

Unde vor merge banii tăi?

Toate fondurile strânse prin campania de redirecționare a 3,5% le vom folosi pentru dotarea maternităților cu echipamente medicale pentru nou-născuți și pentru programul de suport parental în mediul rural.

Care este perioada de direcționare?

Ai opțiunea de a alege o perioadă de 2 ani de redirecționare, ceea ce va însemna un ajutor constant și substanțial pentru a salva mai mulți copii!

Cum trebuie să procedezi?

DESCARCĂ

Formularul 230 dacă în 2019 ai avut venituri din salarii sau din pensii, sau

Declarația unică dacă în 2019 ai realizat venituri din activități independente. Acestea vor putea fi descărcate în curând, după ce Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) le va face publice.

COMPLETEAZĂ

formularul de mână, cu majuscule. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Datele Salvați Copiii Iași sunt precompletate.

TRIMITE

formularul completat, pâna la data de 25 mai 2020. Ai la dispoziție următoarele modalități de trimitere:

  • direct la registratura administrației financiare de care aparții sau la oficiul poștal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
  • Asociației Salvați Copiii Iași la adresa: Aleea Ion Simionescu, nr. 6, bl. i5, PT 15 Dacia, Iași. Contactează-ne pentru ați transmite ce alte documente sunt necesare pentru a ne împuternici să depunem în numele tău. Persoană de contact: Adelina Mihăilă, 0786282943.
  • prin intermediul companiei tale, cu o cerere (model) adresată departamentul economic/resurse umane, folosind următoarele date:
    • denumire a entității non-profit: Asociația Salvați Copiii
    • cod de identificare fiscală: 9943180
    • cont: Banca BRD Iași Agentia A. Panu / SWIFT: BRDEROBU, IBAN RON: RO80BRDE240SV08144422400

Decizia de a redirecționa prin intermediul companiei tale îți aparține, iar compania este obligată să permite să-ți ofere detaliile necesare și să te sprijine în acest sens. În cererea adresată departamentului său financiar/resurse umane, poți alege perioada de redirecționare, de la o lună la doi ani fiscali consecutivi.

În baza Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale, Asociația Salvați Copiii Iași este furnizor acreditat de servicii sociale (poziția 2412) cu Centru de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copiii licențiat.

→ Descarca Formularul 230

→ Descarca Declarația Unică

STAI LA MASĂ
CU O FAPTĂ BUNĂ!

Donează 2 Euro prin sms la nr. 8844 cu textul PAPA sau uită-te de două ori în meniul restaurantelor partenere și plătește în plus un fel de mâncare. Speranța se hrănește mereu cu o faptă bună!