loader image

Consiliere parentala

A fi părinte este o bucurie și un vis împlinit, acest lucru îți oferă șansa de a avea parte de experiențe și amintiri plăcute. Copiii se transformă sub ochii noștri și în interacțiunea cu tot ce este în jurul lor. Odată cu dezvoltarea lor, suntem atrași într-un vârtej emoțional cauzat de stările lor de reușită, de dorințele lor de a transforma și cuceri lumea, dar și de nemulțumirea în fața obstacolelor și a lucrurilor mai greu de făcut, mai dificile. Oricine este părinte află, pe propria piele, că nu ești niciodată pe deplin pregătit pentru provocările care apar din interacțiunea cu copilul.

Centrul de Consiliere Pentru Părinti Iași ajută părinții să redescopere cât de importantă este relația părinte-copil și cum poate fi ea consolidată, în urma transformărilor datorită fiecărei etape de vârstă, experiențelor sau individualității copilului. Așa cum, pentru reușita unei rețete, există o ordine a ingredientelor care garantează succesul, programul Triple P ( Pozitive Parenting Program) urmărește câteva principii de bază care să constituie “plasa de susținere” a unei bune relații copil – părinte.

Triple P a fost dezvoltat de Universitatea din Queensland – Australia și este aplicat cu succes în 27 ţări. Acesta asigură evaluare, intervenţie cât mai aproape de momentul identificării problemelor comportamentale, tratament, informarea și educarea adulților cu privire la problemele copilului (anxietate, ADHD, etc…), terapie de grup, intervenţie directă în familie şi şcoală.

Prin Triple P părinții învață moduri de a interveni și modifica comportamentele nedorite pe baza dezvoltării unor relaţii pozitive, de sprijin între copii şi părinţi.

Triple P este un program de intervenţie la nivelul familiilor care îi ajută pe părinții:
» preocupați de “a face tot ce este mai bun” pentru dezvoltarea armonioasă a copilului lor și a relației cu acesta;
» “puși în dificultate” de poznele năzdrăvanilor. În lumina zicalei românești “copii mici, probleme mici; copii mari, probleme mari” dacă intervii mai devreme în a controla “comportamentul nedorit” al copilului, previi marile probleme comportamentale la preadolescenți (11-18 ani);
» ingrijorați de fricile sau interacțiunea agresivă a copilului cu cei din jur ( în grupul de copii, la grădiniță sau școală, în locuri noi și cu persoane mai puțin cunoscute);
» dornici de idei sau sprijin pentru a-și “trasa” rolul de Părinte într-un mod rezonabil față de celelalte planuri de satisfacție: profesional, social și personal;
» aflați în situații mai grele ale vieții (stress, depresie, etc…) în care au nevoie să-și reamintească cum să le depășească fără să influențeze relația personală cu copilul;
» interesați să dezvolte toate modurile de a se simți bine în interacțiunea lor cu copilul, gândindu-se la cum ar vrea să fie copilul lor peste 5, 10, 15 ani.

Programul îi ajută atât pe părinții din mediul urban, cât și pe cei din mediul rural, membrii echipei venind cât mai aproape de cei care doresc să se înscrie la cursurile de Parenting.
Tot în ajutorul părinților, dar prin intermediul cadrelor didactice, consilierilor școlari, reprezentanții organizațiilor neguvernamentale, asistenților sociali din zonele rurale și urbane din Moldova, au venit cursurile de Disciplinare Pozitivă organizate pentru cele 6 județe ale Moldovei (Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Bacău) în perioada octombrie 2013-ianuarie 2014. Astfel părinții beneficiază de sprijinul unor persoane pregătite să îi ajute în problemele personale sau în intervenția asupra comportamentelor nedorite ale copilului lor, respectându-i unicitatea și ceea ce poate el să facă la vârsta lui.

STAI LA MASĂ
CU O FAPTĂ BUNĂ!

Donează 2 Euro prin sms la nr. 8844 cu textul PAPA sau uită-te de două ori în meniul restaurantelor partenere și plătește în plus un fel de mâncare. Speranța se hrănește mereu cu o faptă bună!