27.03.2017 – Sâmbătă, 1 aprilie 2017, Jassy Jazz Orchestra/director muzical Emil Bîzgă în parteneriat cu Salvați Copiii Iași  și Asociația Jazz4You vă invită la un concert aniversar de excepție dedicat sprijinirii copiilor născuți prematur. Concertul va avea loc în Palas Mall, zona Atrium începând cu ora 18.00.

Jassy Jazz Orchestra a fost înființată în anul 2016 sub conducerea cunoscutului Emil Bîzgă, trompetist american de origine română și unul dintre cei mai apreciați artiști ai muzicii de jazz. De-a lungul carierei sale a urcat pe aceeași scenă cu nume mari precum Ray Charles, Jimmy Cobb sau Vladimir Cosma și a susținut concerte în marile metropole mondiale cum ar fi Paris, Bruxelles, Tel Aviv, Moscova, Sankt Petersburg sau New York.

Concertul marchează 1 an de existență a ansamblului Jassy Jazz Orchestra și este dedicat susținerii programului „Un gest pentru o viață”  care își propune să îmbunătățească șansele de supraviețuire ale copiilor născuți prematur prin dotarea maternităților și secțiilor de neonatologie cu echipamente medicale performante.

În România, un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 6 ore însemnând 1500 de nou-născuţi de nou-născuți pe an. O treime din aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Astfel, în județul Iași prin intermediul acestui program, Spitalul de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” a fost dotat cu un aparat de suport respirator (14.500 Euro), Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Cuza-Vodă cu un un incubator de transport (11.000 Euro),  Spitalul Orășenesc Hârlău cu un incubator pentru nou-născuți (11.000 Euro), Spitalul de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași cu un aparat de ventilație asistată în valoare de 18.000 Euro în anul 2015, iar în 2016 cu un incubator performant și un aparat de ventilație mecanică, în valoare de peste 41.000 de euro.

Salvați Copiii Iași a fost înființată în anul 1991 și a aderat încă de la început la mișcarea de promovare și de apărare a Drepturilor Copilului. Programele asociației se adresează  tuturor copiilor, acordând o atenţie deosebită celor aflaţi în situaţii dificile. În 2016, Salvați Copiii Iași a împlinit 25 ani de activitate, perioadă în care peste 100.000 de copii au beneficiat de campaniile şi programele derulate.

Parteneri eveniment: Primăria Iași, Palas Mall, Radio Iași, TVR Iași, TeleM, Wink, RVR Taxi, Zile și Nopți, Iași TV life.

Persoană de contact:

Irina Hazincop – Coordonator Serviciu

Tel. 0731834729

E-mail: irina.hazincop@salvaticopiii-iasi.ro