08.12.2023

ASOCIAȚIA Salvați Copiii Iași în parteneriat cu Școala Profesională „Nicolae Bălăuță” Șcheia, Școala Gimnazială Poieni, Schitu-Duca și Școala Gimnazială Rediu, anunță încheierea proiectului ”JOC – Joacă, Oportunitate, Competențe – POCU/987/6/26/153675. Proiectul a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și s-a derulat în perioada 19/10/2022 – 31/12/2023  având o valoare totală de 1,730,853.18 lei.

Obiectivul general al proiectului a fost prevenirea abandonului școlar și a riscului de excluziune socială pentru 321 de elevi aflați în dificultate din mediul rural, din care 35 de etnie romă, prin furnizarea unui pachet integrat de servicii de educație non-formală și dezvoltarea de competențe profesionale în domeniul educației nonformale pentru 36 de cadre didactice care activează în cele 3 școli partenere.

Rezultate obținute:

cadrul cărora elevii și cadrele didactice vor continua să desfășoare activități non-formale. Au fost susținute aproximativ 600 de activități educaționale nonformale indoor în laboratoarele create, dar și outdoor, cu ajutorul instrumentului Școala Mobilă.

Pentru mai multe informații legate de proiect ne puteți contacta la numărul de telefon: 0722288045, persoană de contact: Claudia Penescu, manager proiect.

Despre Organizația Salvați Copiii:

Salvați Copiii, Filiala Iași este membră a Organizației Salvați Copiii România. De 31 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societatea și autoritatea publică, în beneficiul copilului. În cele peste trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg. În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obține progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy