loader image

Comisia ONG a judetului Iasi

Comisia ONG-urilor este constituită din actorii cei mai activi din societatea civilă în cadrul Consiliului de Dezvoltare Economică și Socială a județului Iași a cărui misiune este de a oferi un cadru consultativ stabil în vederea susţinerii colaborării între mediul instituţional şi cel de afaceri cu sprijinul mediului universitar şi al societăţii civile. Scopul acestui consiliu este de a transforma judeţul Iaşi într-un pol de dezvoltare atractiv iar valorile pe care se bazează sunt: respectarea legii, transparenţă, profesionalism, şanse egale.

10959828_798283246904349_3693365086363363208_n

Obiectivele asumate de către Comisia Ong-urilor sunt: reprezentarea intereselor sectorului ONG în Consiliul de Dezvoltare Economică și Socială a județului Iași; creșterea gradului de reprezentare a sectorului neguvernamental în stabilirea politicilor locale și naționale în diferite domenii de interes, cu accent pe dezvoltarea socială și economică a comunității; dezvoltarea de oportunități de colaborare și asociere cu mediul de afaceri, universități și autorități locale; creșterea participării autorităților locale și centrale la susținerea programelor derulate de societatea civilă în județul Iași; coordonarea strategică multisectorială a programelor sociale, culturale, de mediu, tineret ș.a. din județul Iași.

Timp de 3 ani, Comisia ONG s-a dovedit cea mai activă din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economică și Socială Iași, consiliu în care mai există și alte comisii, cum ar fi cea de afaceri sau din domeniul învățământului, fiind organizate 16 ședinte în care, pe ordinea de zi, s-au aflat probleme de substanță din viața ONG și teme de actualitate de pe agenda publică asupra cărora organizațiile doreau să-și spună opinia.

Noua conducere aleasă a Comisiei ONG este din 28 noiembrie: președinte – Diana Păiuș – manager zonal Fundația Serviciilor Sociale Bethany, vicepreședinte – Mihaela Steliana Munteanu- director de dezvoltare și comunicare ADV România, secretar – Lucian Isaicu – coordonator Fundația Solidaritate și Speranță Iași.

Un parteneriat între Instituția Prefectului, Primăria Municipiului și Consiliul Județean Iași, Comisia ONG are în prezent 39 de membri activi reprezentând organizații neguvernamentale din județul Iași. Salvați Copiii Filiala Iași și-a însușit rolul de a reprezenta acest sector al societății civile, în parteneriatul cu autoritățile, pentru dezvoltarea comunității, încă de la înființarea comisiei- anul 2011.

→Activitățile și rezultatele Comisiei ONG pentru primii 3 ani de mandat sunt disponibile în raportul de activitate 2011-2014

STAI LA MASĂ
CU O FAPTĂ BUNĂ!

Donează 2 Euro prin sms la nr. 8844 cu textul PAPA sau uită-te de două ori în meniul restaurantelor partenere și plătește în plus un fel de mâncare. Speranța se hrănește mereu cu o faptă bună!