Doneaza 2% pentru copii

Alegeţi să redirecţionaţi 2% din impozitul pe venit aferent anului 2016 către Salvaţi Copiii Iași și puteți ajuta la dotarea maternităților din România.

Campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2016) se desfăşoară până pe 25 mai 2017.

Cum redirecţionezi 2% din impozitul pe venit?

1. Completează Formularul 230 (dacă în 2016 ai avut venituri numai din salarii) sau Formularul 200 (dacă în 2016 ai realizat şi alte venituri – din salarii sau activităţi independente sau numai din activităţi independente).
2. Trimite formularul la Administraţia Financiară de care aparţii până la 25 mai 2017: formularul se poate depune direct sau se trimite prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire). Dacă doreşti să sprijini şi mai mult cauza noastră, poţi să strângi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. şi să ne anunţi. Sună la 0232 219 986 sau 0731 834 729 și venim noi la tine să ridicăm formularele şi, ulterior, le vom trimite noi către administraţiile financiare aferente.

Precizări:

1. Această contribuție nu te costă nimic. Prin completarea și depunerea formularului te asiguri că 2% din impozitul tău pe venit sunt folosiți concret pentru a rezolva o problemă reală. În cazul în care nu redirecţionezi aceşti 2%, banii rămân statului.

2. Sumele individuale nu sunt mari, însă cumulate pot însemna foarte mult pentru copiii nou-născuţi.

3. Dacă ai deja o organizație către care vrei să direcționezi, dar dorești să ajuți și cauza noastră, o poți face completând anexa la formularul 230, care se trimite sau se depune la ANAF împreună cu formularul.

Până în prezent, Salvaţi Copiii a dotat 58 maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Iași şi din ţară şi a dezvoltat programe de educaţie parentală pentru părinţi şi copiii acestora din comunităţi defavorizate.

Astfel, în județul Iași am reușit să dotăm Spitalul de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” cu un aparat de suport respirator (14.500 Euro), Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Cuza-Vodă cu un un incubator de transport (11.000 Euro),  Spitalul Orășenesc Hârlău cu un incubator pentru nou-născuți (11.000 Euro), Spitalul de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași cu un aparat de ventilație asistată în valoare de 18.000 Euro în anul 2015, iar în 2016 cu un incubator performant si un aparat de ventilatie mecanica, in valoare de peste 41.000 de euro.

Echipamentele medicale insuficiente reprezinta o problema frecventa in Romania, conform datelor din analiza Salvati Copiii privind situatia maternitatilor din Romania – 13% dintre maternitatile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-nascutii prematuri, 56% dintre maternitatile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator si 14% dintre maternitatile de nivel III au o singura masa de reanimare pentru copii.

Decizia dumneavoastră va face cu adevărat diferenţa în viaţa copiilor nou-născuţi!

 

→ Descarca Formularul 230

→ Descarca Anexa la Formularul 230

→ Descarca Formularul 200